Pilates classes

A new Pilates, Yoga & Belly dance department in Uitzicht Durbanville for kids, teens and adults. Registrar open for upcoming children classes: pilates, ballet.

Contact Nix on 081 725 3959 (WhatsApp comms welcome) / nix@soma.co.za for Uitzicht enquiries & bookings.
Address – Sat nav link: 5 Leeds Close, Uitzicht. (Behind Brights).

*NEW* Would you like to rent our dance studio space?
*NEW* Would you like us to start a pilates for kids class?
*NEW* Would you like us to host a kids pilates class as a unique affordable fun filled birthday event?

Pilates Durbanville. (5 Leeds Close Uitzicht, Kraaifontein):

We’re in start up phase, Timetable is still flexible. Engage us to help build a timetable that suits your schedule!

Two timetables at present.

1. 100% go ahead timetable. 1st class is a free taster class. Booking essential. Timetable (Last updated 5th June):

2. “Needs a yay/nay head count to secure instructor” timetable.
Please get in touch to help us tailor Uitzicht pilates & yoga classes to suit your schedule.

Click on the timetable to expand/collapse.

Monday morning:
08.30-09.30 #M3 (60 min) Pilates & Yoga with Nix.
Booking essential.
Register: via Email (#M3) | via WhatsApp (#M3)

Monday afternoon. Pilates for Kids Ages 6-11:

15.10-16.00 #M5 (45 min) Fun filled pilates mat with Nix (Absolute beginners).
Booking essential.
Register: via Email (#M5) | via WhatsApp (#M5)
If a tweaked start/end time is required. Please work with us to setup the best timetable for learners.


Tuesdays
06.30-07.20 #TU1 (50 min) Pilates mat with Clara Rosslee.
Booking essential.
Register: via Email (#TU1) | via WhatsApp (#TU1)

07.30-08.30 #TU2 (60 min) Pilates mat with Clara Rosslee.
Booking essential.
Register: via Email (#TU2) | via WhatsApp (#TU2)

09.00-10.00 #TU3 (60 min) Pilates & Yoga with Nix.
Booking essential.
Register: via Email (#TU3) | via WhatsApp (#TU3)


Tuesday evening.
18.10-19.10 #TU4 (60 min) Pilates & Yoga with Nix (All Levels).
Booking essential.
Register: via Email (#TU4) | via WhatsApp (#TU4)

19.00-20.10 #TU5 (70 min) Adults: Belly dance (Tribal Fusion) with Nix (Absolute beginners).
Booking essential.
Register: via Email (#TU5) | via WhatsApp (#TU5)
Pilates cool down from 19:00-19:10 while 19:00 Belly dance class warms up.
Ideally folks who attend TU5, attend TU4 too so that we warm up and condition outside of the TU5 belly dance class.


Thursday morning:
09.00-10.00 #TH4 (60 min) Pilates & Yoga with Nix (All levels)
Booking essential.
Register: via Email (#TH4) | via WhatsApp (#TH4)

Thursday afternoon. Pilates for Teens 11+:

15.10-16.10 #TH6 (60 min) Fun filled pilates mat with Nix (Absolute beginners).
Booking essential.
Register: via Email (#TH6) | via WhatsApp (#TH6)
If a tweaked start time is required. Please work with us to setup the best timetable for learners.


Saturday morning (Starts 8th April 2018):
09.00-10.00 #SAT1 (60 min) Pilates & Yoga with Nix (All Levels).
10.00-11.00 #SAT2 (60 min) Pilates & Yoga with Nix (All Levels).
Booking essential.
Register: via Email (#SAT1) | via WhatsApp (#SAT1)

Click on the timetable to expand/collapse.

Monday. Starts ? 2018:
06.30-07.20 #M1 (50 min) Yoga with TBD.
Requires min 5 registrants.
Register: via Email (#M1) | via WhatsApp (#M1)

07.30-08.20 #M2 (50 min) Pilates mat with TBD.
Requires min 5 registrants.
Register: via Email (#M2) | via WhatsApp (#M2)

Monday. Ballet afternoons for Tots. Starts ? 2018:
14.00-15.00 #M4 (60 min) Ballet.
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#M4) | via WhatsApp (#M4)
If a tweaked start time is required. Please work with us to setup the best timetable for learners.


Wednesday AM. Starts ? 2018:
06.30-07.20 #W1 (50 min) Pilates mat with TBD.
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#W1) | via WhatsApp (#W1)

07.30-08.20 #W2 (50 min) Yoga with TBD.
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#W2) | via WhatsApp (#W2)

Wednesday PM. Starts ? 2018:
18.20-19.10 #W4 (50 min) Pilates mat with TBD (Level 1).
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#W4) | via WhatsApp (#W4)
If a tweaked start/end time is required. Please work with us & feedback. This slot is aimed at folks who cant make it to a 6pm class..

19.15-20.05 #W5 (50 min) Pilates mat with TBD (Level 2).
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#W5) | via WhatsApp (#W5)


Thursday AM. Starts ? 2018:
06.00-06.50 #TH1 (50 min) Pilates mat with TBD.
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#TH1) | via WhatsApp (#TH1)

07.00-07.50 #TH2 (50 min) Yoga with TBD.
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#TH2) | via WhatsApp (#TH2)

08.00-09.00 #TH3 (60 min) Pilates mat with TBD.
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#TH3) | via WhatsApp (#TH3)

Thursday. Ballet afternoons for Tots. Starts ? 2018:
14.00-15.00 #TH5 (60 min) Ballet.
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#TH5) | via WhatsApp (#TH5)
If a tweaked start time is required. Please work with us to setup the best timetable for learners.

Thursday PM. Starts ? 2018:
17.00-17:55 #TH7 (55 min) Yoga with TBD (All Levels).
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#TH7 ) | via WhatsApp (#TH7 )

18.00-18.55 #TH8 (55 min) Yoga with TBD (All Levels).
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#TH8) | via WhatsApp (#TH8)

19.00-20.00 #TH9 (60 min) Yoga with TBD (Level 1).
Requires min 5 registrants
Register: via Email (#TH9) | via WhatsApp (#TH9)

Contact Nix on 081 725 3959 (WhatsApp comms welcome) / nix@soma.co.za for Uitzicht enquiries & bookings.

Off street parking is available for up to 4 cars. Upfront agreement on allocation is essential:
These will be prioritised at our discretion: folks who attend two classes back2back, car poolers (quiet crescent incentive) or folks who attend 2 classes a week.
Please note: We need to direct all efforts to not upsetting neighbours. Please do not park in front of neighbours’ driveways.
Note: The crescent is a small one and parking outside it is only a short brisk warm up walk ; )

Uitzicht Rates:

1st class is a free taster class.
R120 – Drop in (Priority is for regular attendees. Drop in folks can enquire the night/morning before a class via WhatsApp to book an open slot.

Monthly:
R400 – 4 classes @R100ea.

You are welcome to use this rate for a family. E.g Parent & teen attend 1 class ea. / week:
R720 – 8 classes (@R90ea).

R300 – 1 hr private class. (Purchase 5 sessions at time after your 1st class. R1400)
R350 – 1 hr private class. (Purchase 5 sessions at time after your 1st class. R1650) (2 people)

R400 – 1 hr private class @ your home. (Purchase 5 sessions at time after your 1st class. R1900)
R450 – 1 hr private class @ your home. (Purchase 5 sessions at time after your 1st class. R2000). (2 people)

Contact Nix on 081 725 3959 (WhatsApp comms welcome) / nix@soma.co.za for Uitzicht enquiries & bookings.
 
Back to top
 

Guest pilates instructors

 

Clara Rosslee


Clara is a professional performance artist with a passion for fitness. Her love for dance has given her the opportunity to be trained in multiple dance disciplines including Ballet, Contemporary, Modern, African and Jazz. Clara’s love for moving the body has also led her to various fitness disciplines such as BarreFitness CrossFitness and Pilates.

After graduating with a BA degree in Dance and Drama Clara started to instruct dance and fitness in 2016 and is currently a student of International BASI Pilates.

Through instructing Clara wishes to create a safe space, that welcomes all ages and all body types to work towards being a happy and healthy individual. Her classes are fun, upbeat and stress free. She believes that a healthy body facilitates a healthy mind.

Back to top